Již potřetí k nám zavítal pan kuchař Zbyněk Diatka z firmy Podravka - Lagris a.s., aby nám opět ukázal nové trendy zdravého stravování. Společně jsme vybrali a připravili bezmasé polední menu. Uvařili jsme pro naše strávníky cizrno - brokolicovou krémovou polévku, jako hlavní chod - ragú z červené čočky se špagetami a sladký dezert - tvarohový bulgur s ovocem. Celé menu bylo velmi chutné a energeticky vyvážené. Pan kuchař dětem osobně pokrmy  vydával a i ukázal, z jakých surovin jsme je připravili.

Návštěva pana kuchaře pro nás všechny byla velmi milá a přínosná a již teď se těšíme na další společné vaření.

PÁTEK    21.4. Polévka špenátová s luštěninovými nudličkami 1,7

                             Vepřenky 1 s hořčicí 10 a cibulí, brambory, ovoce, nápoj, 

                                                                                                                    mléko 7

 

JÍDELNÍ LÍSTEK

 

24.4.2017-5.5.2017

 

Pokrmy obsahují tyto alergeny:

 

PONDĚLÍ 24.4.  Polévka čočková s krupkami 1,9

                            Zahalené rybí filé 4, br. kaše 7, šopský salát 7, čaj, mléko 7

 

ÚTERÝ    25.4. Polévka rychlá s vejci 9

                           Drůbeží na způsob číny, rýže, ovoce, mléko 7, nápoj

 

STŘEDA  26.4.  Polévka česneková s pohankou a sýrem 7, 9

                            Italský guláš 1, těstoviny 1, nápoj, mléko 7

 

ČTVRTEK 27.4. Polévka brokolicová 1,7

                             Bavorské vdolečky 1,3,7, ovoce, nápoj, kapučínek 7

                                                                                           

PÁTEK     28.4.   Polévka KFC 1,7

                             Vepř.pečeně, mrkev dušená, brambory, jogurt 7nápoj, mléko 7

 

 

 

PONDĚLÍ  1.5. Státní svátek

                         

 

ÚTERÝ     2.5. Polévka krupicová s vejci 1,3,9

                          Hrachová kaše s cibulkou 1, uzené, chléb 1, okurka 10, nápoj,

                                                                                                                  mléko 7

STŘEDA    3.5. Polévka dýňový krém 1,7

                           Kuře pečené, brambory, kompot, mléko 7, nápoj

 

ČTVRTEK  4.5. Polévka zeleninová se sýrovými nočky 1,7,9

                             Těstoviny fantasio 1,7, hlávkový salát, nápoj, mléko 7

 

PÁTEK       5.5.  Polévka bramborová se sójou 6

                            Bystřická směs 1, rýže, ovoce, nápoj, mléko 7

 

Změna jídelníčku vyhrazena. Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě.

 

             

 

 

 

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011  o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle tohoto nařízení se musí každý spotřebitel / strávník / dozvědět, zda se v potravině nebo pokrmu vyskytují alergenní složky.

Celý text sdělení ke stažení:

    Obědy na daný den je možné odhlásit do 7,00 hodin osobně nebo na telefonním čísle jídelny /566 535 138/.

   
   

Kalendář akcí  

Pedagogická rada
středa 26.04.2017
13:00
- 15:00 hod.
Taneční soutěž ve Žďáru nad Sázavou
pátek 28.04.2017
07:25
- 14:00 hod.
Akce družiny - tvoření s rodiči
pátek 28.04.2017
15:30
- hod.
Třídní schůzky
středa 03.05.2017
15:30
- 17:00 hod.
Oslavy 70. výročí otevření nové školní budovy
sobota 20.05.2017
13:30
- hod.