Již potřetí k nám zavítal pan kuchař Zbyněk Diatka z firmy Podravka - Lagris a.s., aby nám opět ukázal nové trendy zdravého stravování. Společně jsme vybrali a připravili bezmasé polední menu. Uvařili jsme pro naše strávníky cizrno - brokolicovou krémovou polévku, jako hlavní chod - ragú z červené čočky se špagetami a sladký dezert - tvarohový bulgur s ovocem. Celé menu bylo velmi chutné a energeticky vyvážené. Pan kuchař dětem osobně pokrmy  vydával a i ukázal, z jakých surovin jsme je připravili.

Návštěva pana kuchaře pro nás všechny byla velmi milá a přínosná a již teď se těšíme na další společné vaření.

 

             

 

 

 

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011  o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle tohoto nařízení se musí každý spotřebitel / strávník / dozvědět, zda se v potravině nebo pokrmu vyskytují alergenní složky.

Celý text sdělení ke stažení:

    Obědy na daný den je možné odhlásit do 7,00 hodin osobně nebo na telefonním čísle jídelny /566 535 138/.