Z důvodu rostoucích cen potravin se na základě Vyhlášky č. 107/2005 Sb., o školním stravování (přílohy č. 2, ve znění pozdějších předpisů o finančním limitu na nákup potravin) zvyšuje cena obědů s platností od 1. 3. 2019.

1) děti MŠ do 6 let         17,- Kč

2) děti MŠ 7-10 let         20,- Kč

žáci 7-10 let             20,- Kč

3) žáci 11-14 let            22,- Kč

4) žáci 15 a více let        25,- Kč

 

Do věkových skupin jsou děti a žáci zařazováni na dobu školního roku, ve kterém dosahují věku podle bodů 1 – 4 (školní rok = září-srpen).

 

Cena 1 obědu pro cizí strávníky 62,- Kč

 

Výše záloh stravného při bezhotovostní platbě zůstává do konce června stále stejná. V případě vzniku nedoplatku budu rodiče během měsíce června telefonicky informovat. Výše záloh na stravné se bude zvyšovat od září 2019! Prosím tedy rodiče, aby se na začátku školního roku 2019/2020 na tuto skutečnost informovali. Děkuji.

                                                                                  Olga Padalíková - vedoucí ŠJ                                 

 

                         

     

  • Stravu na čtvrtek 28.6. a pátek 29.6. lze odhlásit nejpozději ve středu 27.6. do 7.30 hodin.
  • Přeplatky stravného placené v hotovosti se budou vracet ve čtvrtek 28.6. a pátek 29.6. Přeplatky z účtů budou vráceny na účty 29.6.
  • Žádám rodiče dětí, kteří platí stravné v hotovosti, aby uhradili stravné nejpozději do 20.6.2018!
  • Pro MŠ a cizí strávníky se bude vařit 2.7. - 13. 7. 2018
  • Prosím strávníky, kteří mají zájem o stravování o prázdninách, aby se nahlásili v kuchyni nebo v kanceláři ŠJ. Placení stravného bude v červenci možné pouze v hotovosti, a to pouze ve dnech 11. - 13. 7.2018.    Olga Padalíková, vedoucí ŠJ

        

Již potřetí k nám zavítal pan kuchař Zbyněk Diatka z firmy Podravka - Lagris a.s., aby nám opět ukázal nové trendy zdravého stravování. Společně jsme vybrali a připravili bezmasé polední menu. Uvařili jsme pro naše strávníky cizrno - brokolicovou krémovou polévku, jako hlavní chod - ragú z červené čočky se špagetami a sladký dezert - tvarohový bulgur s ovocem. Celé menu bylo velmi chutné a energeticky vyvážené. Pan kuchař dětem osobně pokrmy  vydával a i ukázal, z jakých surovin jsme je připravili.

Návštěva pana kuchaře pro nás všechny byla velmi milá a přínosná a již teď se těšíme na další společné vaření.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

STŘEDA 17.4. Polévka rajčatová s rýží 1

                        Smažený květák 1,3,7, brambory, rajčat.salát, nápoj, mléko 7

                       

                          Velikonoční prázdniny                                                                                                                                                                                                                                                                             

ČTVRTEK 18.4. Polévka hráškový krém 1

                       Špenát duš. 1,3,7, uzené, halušky 1,3,7, okurka, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

PÁTEK   19.4. Státní svátek

JÍDELNÍ LÍSTEK

 

22.4.2019-3.5.2019

Pokrmy obsahují tyto alergeny:                    

 

PONDĚLÍ 22.4. Velikonoční pondělí

                       

 

ÚTERÝ 23.4. Polévka bramborová se sýrem 1,7,9

                       Čočka na kyselo 1, vejce 3, okurka 10, chléb 1, jogurt 7, nápoj

                                                                                                  

STŘEDA 24.4. Polévka špenátová 1,3,7

                          Nudle s mákem 1,3,7, kompot, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                            

ČTVRTEK 25.4. Polévka pórková s opečeným chlebem 1,3

                           Srbské rizoto 7, zelný salát 10, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

PÁTEK 26.4. Polévka drožďová 1,3,9

                         Zbruf se sýrem 1,7, těstoviny 1, ovoce, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                   

 

 

PONDĚLÍ 29.4. Polévka zeleninová s pohankou 9

                        Vepřová kýta na paprice 1,7, h.knedlík 1,3,7, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

ÚTERÝ 30.4. Polévka česneková 9

                        Bystřická směs 1, brambory, tvarohový krém 7, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

STŘEDA 1.5. Státní svátek

                      

                       

ČTVRTEK 2.5. Polévka čočková 1,9

                         Langoše se sýrem a kečupem 1,3,7, ovoce, nápoj, mléko 7

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

PÁTEK   3.5.  Slepičí vývar s nudlemi 1,9

                          Zapeč. rybí filé se sýrem 1,4,7, br. kaše 7, rajče, nápoj, mléko 7                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                           

   Změna jídelníčku vyhrazena. Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě.

                                                                                                   

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

                                                                                                                                                                                                                                                                                          

   Změna jídelníčku vyhrazena. Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě.

                                                               

   

 

Dne 13. prosince 2014 nabývá účinnosti Nařízení Evropského parlamentu a Rady EU č.1169/2011  o poskytování informací o potravinách spotřebitelům. Podle tohoto nařízení se musí každý spotřebitel / strávník / dozvědět, zda se v potravině nebo pokrmu vyskytují alergenní složky.

Celý text sdělení ke stažení:

    Obědy na daný den je možné odhlásit do 7,00 hodin osobně nebo na telefonním čísle jídelny /566 535 138/.