ŠD I +II

Dne 23. ledna jsme se vydali s dětmi na návštěvu truhlářské dílny za panem Kotačkou. Setkání s ním bylo plné nových poznatků.

Truhlář nás srdečně přivítal a zahájil prohlídku dílny. Během naší návštěvy nám věnoval svůj čas a vyprávěl nám o tajemstvích práce s dřevem.

Strojů v dílně bylo hned několik. Vysvětlil nám k čemu se jaký stroj používá a jak se jmenuje. Nezapomněl nám ani ukázat, jak jeden ze strojů funguje v praxi a jaké z něj padaní drtiny. Dozvěděli jsme se, že drtin je mnoho druhů. Následně nám povídal o různých druzích typech dřeva, které používá při své práci. Od běžných až po méně běžné.

Další zastávkou na naší cestě byly nástroje truhlářského řemesla. Truhlář nám s nadšením představil různé pily, hoblovačky a sekery. Zaujala nás i různá řezací zařízení, která umožňují truhlářům vytvářet precizní a krásné dřevěné výrobky.

Celé odpoledne bylo pro nás nejen poučné, ale také nesmírně inspirativní. Truhlář nám otevřel okno do světa dřeva a nástrojů, který nás nadchl a probudil v nás zájem o tradiční řemesla. Návštěva truhlářské dílny byla skvělým způsobem, jak se dozvědět více o světě řemeslné práce a inspirovat se pro vlastní kreativitu a objevování nových dovedností.
Děkujeme za jeho čas!


Přidáno 6. 2. 2024, autor: Jana Benešová

Zobrazení: Alba | Podle data

ŠD I +II - truhlářská dílna


Poslat známému Poslat na e-mail   tisk Tisknout   ↑ Nahoru

loader Načítám...
Projekty a partneři školy
Nadace The Kellner Family Foundation
Univerzita Palackého v Olomouci
Rodiče vítáni
Podpora polytechnické výchovy
Kraj Vysočina